Hjem » Sidste nyt på bloggen » A rough ride in Monterey Bay

This entry is part 27 of 31 in the series Skjøntour 2012 USA

Dagens program bød på hvalsafari med Monterey Bay Whale Watch, der udmærker sig ved, at det er marinebiologer, der er ombord som guider.

Vejret var koldt og overskyet, da vi stod klar på kajen med rygsækken fyldt med madpakker og kamera. Den søde dame ved skranken forsikrede os om, at gråvejr sørme var rigtig godt hvalvejr. Det var vinden, man skulle bekymre sig om, og så længe, der var overskyet, så skulle det nok gå med vinden.

Vi havde inden turen forberedt os, og havde købt billige jakker på Fisherman’s Wharf (ja, de har også en i Monterey), og vi blev hurtigt glade for både jakkerne og de søsyge-piller, vi tilfældigvis havde med kufferten.

For lad det være sagt med det samme – en fire timer lang hvalsafari kræver både varme jakker og søsygepiller – i hvert fald på en dag, som den vi havde valgt.

A rough ride – men helt fantastisk

Ud gik turen af bugten ud til fodringsstederne for hvalerne. De hvaler, som vi håbede at få at se var pukkelhvaler og blåhvaler – verdens største dyr. Sejlturen ud til hvalområderne krævede sine første ofre, og bagenden af båden blev hurtigt fyldt op af blege mennesker, hvoraf et par stykker måtte overgive sig…. bogstaveligt talt. De havde vist glemt søsygepillerne!

Endelig spottede vi hvaler. De første (og de fleste) vi så var pukkelhvaler. De virker utroligt legesyge, og til tider så det ud som om, de lavede et show kun til ære for os. De klaskede deres finner i vandet, de dykkede med deres flotte V-formede haler øverst og de sprang op af vandet med store plask til følge. Enkelte gange de rigtig tæt på båden. Man kunne virkelig se dem godt.

 

Det virkede dog som om, at blåhvaler var den store attraktion, og efter lidt søgen lykkedes det også at spotte et par.

Blåhvaler er som sagt kæmpe dyr, og de kommer kun op til overfalden i kort tid af gangen, og da de kan holde vejret i op til 20 min., så er de ikke altid lige lette at få øje på. Men det var virkelig nogle kompetente guider ombord, og vi fik faktisk to ret sjældne oplevelser med blåhvalerne.

Dels så vi en blåhval med munden fuld af fisk tæt ved overfladen, og dels så vi også blåhvalens hale. Dette er ret sjældent, da halen kun kommer op af vandet, når blåhvalen skal dykke meget dybt.

Det var en stor oplevelse at se hvalerne boltre sig så tæt på – og så endda i deres naturlige element. Alle ungerne var også begejstrede, så en oplevelse, som man skal overveje, hvis man er på disse kanter.

HUSK blot – varme jakker og søsygepiller – blev der sagt!

Bestil overnatning hjemmefra

Monterey ligger på kysten mellem San Francisco og Los Angeles. Mange vælger at køre langs kysten på den berømte Highway 1, der smyger sig til kysten hele vejen. Vi kørte et stykke af Highway 1 ned til Big Sur. hvor vi fandt en campingplads. Vejen er barsk med masser af sving og ofte også dårligt vejr. Men det er fantastisk flot, og turen anbefales.

Og hvis I planlægger overnatninger i området omkring Big Sur i weekender i højsæsonen, så husk at bestille plads – vi kørte langt, og fik den allersidste plads på en campingplads omkring 50 km. fra, hvor vi oprindeligt havde planlagt at overnatte.

Selve Monterey er hyggelig med Fisherman’s Wharf, hvor der er en hyggelig stemning. Man kan også tage en anden mole, hvor man kan komme helt tæt på fiskerne, der lægger til kaj med dagens fangst. Her kan man også komme helt tæt på pelikanerne – og købe frisk fisk til  aftensmadden direkte på kajen. Monterey har også Cannery Road, som er den mest berømte gade i byen, og som også fortjener en lille tur.

Series Navigation<< Et møde med giganterneSan Franciscos forstæder >>
Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.

5 comments

 1. OnTrip.dk says:

  Uhh at se disse kæmper i deres rette element, er jo næsten umuligt at beskrive men du gør det sørme godt, Betina 😉
  At være på hvalsafari er en stor oplevelse – jeg elsker hvaler 🙂

  /Annette

 2. komastaj says:

  Hej Annette
  Ja, det er virkelig fantastiske dyr.
  Turen var en stor oplevelse for os alle.
  Tusind tak for din kommentar
  Betina

 3. Rikke Søndergaard says:

  Hej. fed hjemmeside. Den må nærstuderes. Vi vil så gerne på hvalsafari i Monterey til sommer. Bør vi reservere på forhånd og kan du så anbefale hos hvem? 🙂 Hilsen Rikke

  • komastaj says:

   Hej Rikke
   Uhhh – du kan godt begynde at glæde dig.
   Jeg vil helt sikkert anbefale, at du bestiller hjemmefra. Det ville være så ærgerligt, hvis man kommer dertil og så ikke kan få plads.
   Der er dog en del, der udbyder ture, men bare for at være helt sikkert, ville jeg booke hjemmefra – især, hvis I skal afsted i højsæsonen.
   Vi var med disse http://www.montereybaywhalewatch.com/ – men som sagt. Der er flere muligheder.

   Generelt vil jeg sige, at alle “større” ting eller attraktioner, som I planlægger, bør I forsøge at booke hjemmefra. Det giver også lidt ro i sindet, samtidig med at I har nogle “pejlemærker” på turen, som I ved, I skal nå.

   Rigtig god tur, når I når så vidt. Og spørg endelig løs, hvis der er noget, du er i tvivl om – jeg vil gerne hjælpe efter bedste evne 🙂

   /Betina

  • komastaj says:

   Og hey Rikke!

   Tusind tak for roserne til min side – det betyder mere, end du aner 🙂

   Kh
   Betina.

Comments are closed.