Hjem » Sidste nyt på bloggen » Fem grunde: Derfor skal du besøge Frankrig

camping alperne
Små campingpladser med små telte. Sådan rejser vi helst. @komastaj.dk

Fem grunde: Derfor skal du besøge Frankrig

Jeg elsker Frankrig. Så enkelt kan det siges. Det er blandt mine absolutte favoritlande, og jeg har her samlet mine fem bedste grunde til, hvorfor du skal besøge Frankrig.

Jeg har besøgt Frankrig mere end 25 gange på ferier, og jeg har også boet i landet et halvt års tid, mens jeg studerede. Mange er skeptiske overfor landet. Men min oplevelse er, at meget af den skepsis bunder i gamle fordomme og misforståelser.

Så her kommer nogle af de bedste grunde til, at du skal besøge Frankrig.

Derfor er Frankrig så særlig

Masser af fantastisk natur

Først og fremmest er Frankrig et fantastisk smukt land. Og det er så stort, at du kan finde stort set alt den unikke natur, du har lyst til. Jeg forstår godt, at mange franskmænd ikke rejser udenlands, for man kan finde det hele i Frankrig.

Frankrig byder på en del bjergrige egne. Min egen personlige favorit er Pyrenæerne, der for det meste byder på en behagelig brise i den varme sommer. Samtidig er bjergene ret frodige, så de har et grønt udtryk, og virker knap så golde og forrevne som for eksempel Alperne.

Pyrenæerne
På vandretur i Pyrenæerne

Alperne, derimod, har et mere barskt udtryk, og her kan man aldrig rigtig vide med vejret. Men hvis vejret spiller med, så byder Alperne på fantastiske oplevelser.

camping alperne

En anden af mine personlige favoritter er Jurabjergene, der ligger på grænsen op mod Schweiz. De har også det hele. Grønne og frodige, og stadig høje nok til, at man føler, man er på ferie i bjergene. Det er heller ikke så langt som til Pyrenæerne, så du kan ret hurtigt få en bjergrig ferie.

Udover bjergene byder Frankrig også på unikke kyststrækninger. Normandiet med Invasionskysten og den megen historie fra særligt 2. verdenskrig. Vejret kan være et tema i Normandiet, og personligt synes jeg, landskabet minder for meget om Danmark. Så vi kører ofte hurtigt gennem her. Bretagne med sin forrevne kyst og utrolige tidevand er en speciel oplevelse. Og hvis man er nogenlunde heldig med vejret, så er der gode oplevelser at hente i Bretagne.

Kyststrækning i Bretagne

Endelig er der Atlanterhavskysten med masser af bademuligheder, og så ikke mindst Middelhavskysten, som mange danskere kender godt. Jeg har ikke brugt meget tid ved Frankrigs middelhavskyst, da jeg ofte rejser om sommeren, og der er for mange turister og også alt for varmt for min smag.

Derudover byder Frankrig på utallige søer, udslukte vulkaner og selvfølgelig lavendel- og vinmarker en mas.

Så hvis man elsker flot natur, så går man aldrig fejl med en ferie til Frankrig.

Du kan stadig undgå (de andre) turister

Rigtig mange mennesker er begyndt at rejse rigtig meget. Det betyder også, at mange steder desværre føles lidt overrendte, og særligt i skolernes sommerferie får man nogen gange følelsen af, at alle andre har valgt at tage på ferie på præcist det samme sted som én selv.

Ved at være bevidst og bruge lidt omtanke, så kan man faktisk “slippe for” at dele ferieoplevelserne med alt for mange andre turister.

Når vi rejser i Frankrig rejser vi kun med vores små “pop-up” telte og bil. Det betyder dels, at vi er ret mobile og kan flytte os hurtigt, hvis vi ryger ind i noget, vi ikke gider.  Dernæst går vi altid efter de små campingpladser. Vores favoritter er de kommunale campingpladser, Camping Municipale, hvor vi sjældent støder på andre end franskmænd, og som en ekstra bonus, så er de ofte ret billige. Til gengæld skal man ikke forvente, at der er alle mulige fancy ting. Du møder sjældent karokearrangementer eller børneaktiviteter, men flere og flere af disse campingpladser har efterhånden pool.

Vi er i hvert fald ikke i tvivl, når vi skal vælge campingplads.

Dernæst sørger vi altid for, at vi ikke rejser til de allermest populære egne af Frankrig. Landet har så meget at byde på, at det ikke er nødvendigt at rejse derhen, hvor naboen også er.

Camping Pyrenæerne
Det er campingpladser som denne, som er i høj kurs hos os.

Mad, dufte, sprog og kultur

En stor del af rejseoplevelsen er for mig faktisk, at jeg kommer til et sted, hvor man taler et andet sprog. Men også de anderledes dufte, og det faktum, at man spiser noget andet end håndværkere og kanelsnegle til morgenmad, og at man kan gå på opdagelse på supermarkedets hylder.

Danmark er fantastisk og flot – særligt om sommeren – men jeg savner noget, der kan udfordre mine sanser. Noget, jeg ikke er vant til at opleve. Det er med til at gøre rejserne helt særlige.

Franskmændenes tilgang til livet

Franskmændene er forfulgt af en sejlivet myte om, at de er selvhøjtidelige og arrogante. Mange har endda brugt det som undskyldning for ikke at besøge Frankrig.

Det er helt forfejlet. De er hjælpsomme, når blot man lærer at afkode deres lidt særlige – og til tider – voldsomme temperament og armbevægelser. Og selvfølgelig findes de irriterende og arrogante franskmænd. Men langt størstedelen af franskmændene er venlige og hjælpsomme. Og de kan i stadig højere grad også tale andet end fransk. Men du er godt hjulpet, hvis du kan et par enkelte gloser på fransk – særligt hvis du, som os, går efter de små campingpladser. Hvis man kan sige hej på fransk, så er franskmændene på forunderligvis også mere åbne for at slå over i engelsk, hvis det kniber.

Du kan kombinere din ferie med en unik oplevelse: Oplev Tour de France

Særlige shoppingoplevelser

Vi kommer selvsagt ikke så meget på de store shoppeture, når vi ligger på primitiv camping på de små campingpladser ude i naturen i Frankrig. Og det bestemt heller ikke på grund af shopping, at vi så ofte vælger at besøge Frankrig – og dog.

Vi har to klare favoritter. Den første er nærmest gyldig uanset hvilket land, vi besøger. På tur i supermarkedet. Frankrig har nogle store supermarkeder, som ofte bugner af frisk fisk, lækker ost og frugt og grønt i lange baner. Og det er altid værd at bruge lidt tid på at gå på opdagelse på de mange hylder. Måske endda små-forfølge de lokale og aflure, hvad de putter i kurven. Det kan vi i hvert fald få ret meget tid til at gå med.

Besøg i en af de store Decathlon-butikker er et must, når vi er på ferie i Frankrig.

Dernæst et lille tip.

Besøg Decathlon. Et varehus fyldt af alskens sports- outdoor- og fitnessudstyr til rimelige priser. Forestil dig Bilka gange to og så kun med sportstøj- og udstyr. Det kan de fleste (i hvert fald campister) godt forestille sig det fantastiske i. Disse varehuse ligger i udkanten af de største byer, og vi besøger ofte flere varehuse på samme ferie.

Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *