Hjem » Sidste nyt på bloggen » En tur til Djævelens tårn

Devils Tower
Devils Tower
This entry is part 4 of 9 in the series Skjøntour 2015 USA

Efter vores korte besøg ved Crazy Horse gik turen videre mod Devils Tower – Djævelens Tårn.

Devils Tower er en særpræget klippe, der rejser sig i det flade prærielandskab i Wyoming.

Man kan se tårnet milevidt fra, og Devils Tower er resultat af afkølet magma, der er steget op i hullet på en vulkan, og som herefter er blevet nedkølet. Magnaen er meget hård, og gennem tiden er jorden og vulkanen udenom magmaen eroderet væk med det resultat, at det eneste, der endnu findes er “hullet” af vulkanen, som så er blevet til Devils Tower.

Indianertro

Den lokale indianerstamme har dog en anden version af historien – nemlig at en indianerstamme i tidernes morgen har slået lejr i området, og syv små indianerpiger er løbet afsted for at lege.

De blev så forfulgt af en bjørn, og de søgte tilflugt på en lille klippe i nærheden. De bad klippen om hjælp til at undslippe bjørnen, og klippen voksende og voksede, indtil den og pigerne ramte himmelen, hvor pigerne endnu kan ses som syv lysende stjerner.
Siderne på Devils Tower bærer endnu præg af bjørnens kamp for at få fat i pigerne. Siderne har nemlig tydelige kradsespor fra bjørnens kløer.’

Det er op til jer, hvilken af versionerne, som I vil tro på, men uanset, så er Devils Tower et besøg værd, hvis I er i området.
Vi gik Tower Trail rundt om Devils Tower. Et hike på omkring to kilometer, som amerikanerne naturligvis har asfalteret, så alle har en chance for at være med.

Selv ungerne syntes, det var en god tur – og så kan man jo ikke give en større anbefaling med på vejen.

Series Navigation<< The founding fathers – og en masse bisonRide the Rodeo-bulls i Cody >>
Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.