Hjem » Sidste nyt på bloggen » Dagens seværdighed: Et kæmpe hul i jorden

This entry is part 22 of 31 in the series Skjøntour 2012 USA

Dette er dagen, hvor vi skal køre et stykke af “the Motherroad” – Route 66. Men inden da skulle vi lige forbi et kæmpe hul i jorden.

Et kæmpe hul i jorden – så at sige

Men inden vi kører forbi Meteor Crater – et kæmpe hul i jorden. Krateren måler over halvanden kilometer i diameter, knap fire kilometer i omkreds og er over 150 meter dybt.

Det er opstået for omkring 50.000 år siden, hvor en asteroide ramte jorden med ufattelig fart – omkring 40.000 km/t – pænt meget mere, end Bæstet – trods alt – præsterer på de amerikanske landeveje – og heldigvis for det.

Meteor Crater er det bedst bevarede nedslags”hul” i verden, og er bestemt et besøg værd, hvis man er på de kanter. Der er et interaktivt center med masser af fakta omkring meteoren og dens ødelæggelser, men mest interessant er dog selve krateret, der let tager pusten fra en. Det er virkelig kæmpestort.

 

 

Series Navigation<< Tombstone – The town too tough to dieEt stille trip ad nostalgiens highway >>
Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.