Hjem » Sidste nyt på bloggen » Komastajs fem bud på fede oplevelser i USA

Komastajs fem bud på fede oplevelser i USA

Det er ikke let at give fem bud på fede oplevelser i USA. Det ville have været betydeligt lettere, hvis jeg skulle have givet 10, 15, 20 eller flere bud. Der er så mange muligheder for gode oplevelser i USA, hvis man kigger sig lidt omkring i det område man rejser i.

Det tror jeg for øvrigt gælder i alle egne af verdenen, at man skal have øjnene med sig og være åben overfor mennesker, omgivelser og muligheder.

Oplevelser i USA er ikke (altid) gratis

Når jeg rejser, sørger jeg for, at der i rejseprogrammet er plads til de fede oplevelser – og også råd. For tit er det – desværre – sådan, at nogle af disse oplevelser koster penge.

Der er mange fede gratis oplevelser også 

Der er masser af gratis glæder i USA også, men de fede oplevelser, jeg lister herunder, er ikke gratis. Så er det slået fast. Jeg mener dog, at når man har bestemt sig for at bruge mange penge på en mindeværdig ferie, så skal man også levne plads i feriebudgettet til at unde sig de unikke oplevelser – selvom de koster lidt ekstra.

Nå – nok snak. Nu til de fede oplevelser!

Overnatning hos indianerne i Monument Valley

Vores overnatning i en traditionel hogan  hos Navajo indianerne midt i Monument Valley må simpelhen være min nummer ét mest fantastiske, unikke og fede oplevelse i USA til dato.

Vi blev hentet af vores guide, der kørte os rundt i Monument Valley i en stor hummer. Han viste os lidt afsides steder, hvor turister ikke normalt kommer. På et tidspunkt skulle vi ud af hummeren, og vores guide sagde, vi skulle lukke øjnene. Herefter gav han sig til at synge en traditionel Navajo-sang. Det var en helt særlig stemning.

Herefter spiste vi sammen med nogle af indianerne, og de dansede og sang for os. Herefter fik vi redt op på gulvet i en hogan. Her sov vi natten over – med kig til stjernerne gennem et hul i hoganens loft.

Hogan Monument Valley
Hogan Monument Valley

Tidligt næste morgen op og ud for at se solopgangen blandt de karakteriske “mesaer” i Monument Valley.

Wow!

Du kan læse mere om oplevelsen her

Swamptour i airboat

Denne tur er også en, der har sat sig spor af den gode slags hos hele familien. Vi besøgte New Orleans, og havde besluttet, at vi ville ud og prøve en af de airboats, som vi kun før havde set i tv.

Det fortrød vi ikke.

Vi delte båden med en chauffør og en enkelt turist mere, og vi kom langt omkring i sumpene. Vi så alligatorer, men det var nærmest landskabet og oplevelsen af at sejle med båden, der var de største oplevelser. At vi så måtte afbryde turen lidt for tidligt på grund af et massivt uvejr, gjorde kun turen endnu mere mindeværdig.

Læs om vores tur i airboat her

Whale watching ved Stillehavet

Da vi kom til Stillehavet stod der en sejltur på programmet. Planen var, at vi skulle se pukkelhvaler og blåhvaler.

Turen gik ud fra Monterey, og det var koldt. Men vi var forberedte, og havde købt ekstra jakker. Vi havde også sørget for at tage nogle søsygetabletter inden afgang, og det var vi glade for.

Det var en lidt hård tur, men belønningen var, at vi fik set masser af legesyge pukkelhvaler og en også en blåhval eller to. Helt klart endnu et højdepunkt til oplevelseslisten, og helt klart anbefalelsesværdigt.

Læs om vores hval-tur her

Whale Watching tour Monterey

Hummertour i Moab

Denne tur i en ægte hummer op ad stejle bjergvægge i omegnen af Moab, er noget af det vildeste, jeg har prøvet til dato. Vores yngste søn – dengang ni år gammel – var ikke stolt af situationen, og det var faren sådan set heller ikke. Men vi overlevede alle, og var også efterfølgende enige om, at det var den vilde tur værd.

Hvis man ikke er lidt af en vovehals, skal man nok lige tænke sig om en ekstra gang, inden man booker en hummer-tour. Men er man lidt eventyrlysten, og kan man lide et lille adrenalin-kick er denne tur helt perfekt!

Hummer-tour Moab

Cykle over Golden Gate Bridge

Det er måske nok en klassiker, men ikke desto mindre, så er det en unik oplevelse at cykle over denne ikoniske bro.

Overraskende nok, så er store dele af San Francisco faktisk ret cykelvenlig, og vi fik det meste af en dag til at gå med at cykle rundt i de flade dele af byen, over broen til Sausalito og tilbage igen.

Man behøver ikke være i tiptop form for at nyde turen. Man kan tage den i små bidder, og man kan også vælge at tage færgen tilbage i stedet for at cykle begge veje over broen.

Læs om vores cykeltur her

Cycling Golden Gate

Jeg har samlet en del af de unikke oplevelser, vi har haft på vores ture i USA under et særligt punkt på bloggen.

Du kan springe til sektionen her

Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.

4 comments

 1. Nordombord says:

  Det ser ud til, at I har fået nogle skønne oplevelser. Hvor er det dejligt, at I kan gøre det sammen hele familien. Nu glæder vi os endnu mere til at komme afsted!

  Rejsehilsner fra Alexander & Victoria

  • komastaj says:

   Hej Alexander og Victoria
   Tusind tak – ja, vi har oplevet nogle rigtig fede ting!
   Og rigtig god tur til jer. De stater, I er på vej til, er nogle af mine favoritter, så jeg er lidt misundelig – på den gode måde, selvfølgelig 🙂
   /Betina

 2. Danny says:

  Rigtig interessant artikel, og ikke mindst med nogle skønne, fængende billeder 😀 Man får virkelig bare lyst til at pakke kufferten og bestille en billet med det samme. På trods af den skønne danske sommervarme herhjemme 🙂

  • komastaj says:

   Hej Danny
   Tusind tak for din positive kommentar – og de rosende ord.
   Jeg gør mit bedste for at inspirere, og det kan jo måske (eller forhåbentlig) medføre, at bloggens læsere bliver ramt af rejselyst og udlængsel.
   For jeg mener, det er så givtigt ind imellem at skifte baghaven ud med nye himmelstrøg og lade sig forføre, inspirere og ofte også blive klogere – også når solen skinner 😉

   Kig endelig forbi igen!

   /Betina – komastaj.dk

Comments are closed.