Hjem » Sidste nyt på bloggen » Fem ting du skal på din første tur til New York

New York

Fem ting du skal på din første tur til New York

New York kan være overvældende. Men her får du en guide til, hvilke fem ting, du skal se og opleve på din første tur til New York.

Der er selvfølgelig meget mere end blot fem ting af fremhæve i en by som New York, som er en utømmelig kilde til gode oplevelser. Men det kan også hurtigt blive uoverskueligt, og måske har du kun et par dage til rådighed.

Så bør disse fem ting være på din liste på dit første besøg i New York.

Gratis-færgen til Staten Island

Det er dyrt at rejse, så noget, der står i virkelig høj kurs hos os, der er bidt af at rejse er, når noget er gratis.

Og når det så oven i købet er både gratis og en stor oplevelse, så bliver det ikke bedre.

Gratis-færgen, der sejler i pendulfart mellem Manhattens sydspids og Staten Island, er en af de oplevelser, du ikke bør snyde dig selv for på dit første besøg i New York.

Færgen servicerer de lokale, så de hurtigt kan komme til og fra Manhatten, men ofte er der langt flere turister om bod end lokale. Tricket er, at den korte sejltur giver dig et fantastisk view på Manhattens skyline, og i tilgift sejler færgen tæt forbi Frihedsgudinden.

Manhatten skyline

Man får et fantastisk view af Manhattens skyline fra Staten Island Ferry. Og det er helt gratis.

Statue of Liberty

Staten Island Ferry sejler ret tæt forbi Frihedsgudinden.

Og fik jeg sagt, at det var ganske gratis…

Times Square

At besøge Times Square er nok noget at det mest turistede, man kan give sig til i New York. Men alligevel skal man ikke snyde sig selv for den oplevelse, når man er i New York. Det er overvældende at stå på den berømte plads med de mange kæmpestore neonreklamer. Og når man har kigget nok på det, kan man slå et slag ned forbi Grand Central Station, som bestemt er et besøg værd. Og bare det, at man kan tage et tog fra spor nummer 126 eller noget i den stil er jo i sig selv fantastisk.

Times Square, NY

At stå på Times Square blandt de mange store neonreklamer, er måske noget af det mest “new-yorkede”, man kan komme i nærheden af.

Grand Central Station, NY

Der er virkelig mange spor, der kører ud fra Grand Central Station. Og så er selve stationen et arkitektonisk mesterværk.

Og alt dette …. det er såmænd også gratis…

Rockefeller Center

Ikke langt fra Times Square og Grand Central Station er Rockefeller Center. Her kan man komme med en elevator til toppen, og få den mest fantastiske udsigt over New York. Herfra kan du se Central Park, Hudson floden og så har du udsigt til både den nye One World Trade Center, som har erstattet de to tårne i det oprindelige World Trade Center, og ikke mindst den karakteristiske Empire State Building.

Man kan også komme op i både One World og Empire State, men en af fordelene ved at vælge Rockefeller Center – eller Top of the Rock – er netop, at man får den fantastiske udsigt til både One World Trade Center og Empire State Building.

Top of the Rock, NY

Det kan du glæde dig til, hvis du vælger at tage turen op i Rockefeller Center.

Det er ikke en gratis oplevelse, men både den hurtige og overraskende elevatortur og selve udsigten til toppen gør, at de knap 40 dollars er givet godt ud. Husk at bestille billetten online hjemmefra, da der oftest er lang kø for at komme op.

Gåtur over Brooklyn Bridge

Dette er endnu en af de gratis glæder, du kan nyde på dit første besøg i New York.

Du må ikke snyde dig selv for en gåtur over den ikoniske Brooklyn Bridge. Husk at gå turen fra Brooklyn mod Manhatten for det giver den bedste udsigt til Manhattens skyline. Den flotte, gamle bro er et ikon for New York, og man kan gå ubesværet over broen, da fodgængere ikke går på samme etage af broen som bilerne.

Besøg forskellige kvarterer

New York er en helt fantastisk by, men en af de fejltagelser, som man kan komme til at gøre på sit første besøg i New York er, at man bliver i kvarteret omkring Times Square.

Den fejltagelse må du ikke gøre. Det er vigtigt – selvom du kun er i byen et par dage, at du giver dig tid til at udforske nogle af byens andre kvarterer.

Senest boede jeg på Lower East Side, som er et utroligt hyggeligt kvarter med caféer og restauranter, butikker og masser af de ikoniske brandtrapper på bygningerne.

Også Chinatown og Little Italy er gode muligheder for at få et lidt andet blik på New York end de evindelige souvenirbutikker.

Endelig kan man også gå en tur i det hyggelige Williamsburg i Brooklyn for at få en mere “dagligdags” og autentisk oplevelse af New York.

Var det nyttigt? Del denne post med dine venner