Hjem » Sidste nyt på bloggen » Fordi Frankrig bare er….særlig

Frankrig er bare særlig – helt særlig. Jeg skal bare zoome ind på et kort, læse et par franske stednavne, eller høre en franskmand tale i tv. Så rammer det.

Den der helt særlige følelse… Frankrig er bare helt, helt særlig….

Jeg bruger timevis foran computeren, begravet i blogindlæg, guides og flotte billeder på Instagram. Jeg er endda stadig så gammeldags, at man – ikke så sjældent endda – kan finde mig med hovedet begravet i rejsebøger, som jeg enten har fået til jul eller har lånt på biblioteket.

Mine rejsemapper i Google drev bugner med – næsten – færdige planer for billige flyrejser, transportmuligheder og steder at bo i alverdens hjørner af denne klode. Cambodja, Cuba, Balkan, Israel, Peru, Maldiverne…. you name it – I got it..

Men de fleste gange ender det bare med Frankrig.

“Bare” er så “bare” et helt forkert ord at bruge i denne sammenhæng. I min optik er Frankrig det mest fantastiske rejseland. Der er bare alt. Der er bjerge, dale, strande, vulkaner, storbyer, kløfter, vinmarker… med fare for at gentage mig selv – you name it – they got it.

Og så har vi ikke engang nævnt deres fantastiske baguette, fromage og vin rouge. Eller for den sags skyld Tour de France.

Læs om vores oplevelser med Tour de France

Det bedste af det hele er dog følelsen…

Den der følelse af at høre til, føle sig velkommen.

Jeg har rejst over 25 gange i Frankrig, og jeg har boet og studeret i landet i et lille halvt års tid. Jeg er kommet ind under huden på franskmændene, spillet håndbold, været til fester, fejret Sankt hans og har været inviteret hjem i deres hjem.

Frankrig er bare særlig…

Mange har den fejlagtige opfattelse, at franskmænd er arrogante og højrøvede. Intet kan være mere forkert. De er venlige, høflige, finurlige og ja – bare helt særlige.

Hvis du ikke har forsøgt dig med Frankrig som ferieland, så er det på høje tid. Og sørg så lige for, at du kommer ud der, hvor de “rigtige” franskmænd bor. Henvender de sig til dig på engelsk – så skal du køre videre. Derud, hvor omgangstonen er fransk. Og kan du ikke fransk, så går det nok med fagter og kropssprog. Det er franskmændene  nemlig eksperter i.

Det er bare om at komme afsted – kom astaj!

Bon voyage, mes amis!

Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.