Hjem » Sidste nyt på bloggen » Ground Zero – er det virkelig her?

This entry is part 8 of 11 in the series Skjøntour 2013 USA

Turen gik videre fra Memphis ad den kendte Highway 61 – the blues highway. Vi skulle til Clarksdale, Mississippi, hvor der var to ting på dagsordenen.
Vi skulle besøge “The Crossroad”, hvor blues-guitaristen Robert Johnson efter sigende skulle have solgt sin sjæl til Djævelen mod at lære the blues.

Se de bedste billeder fra Clarksdale her

Andet punkt på menuen var et besøg i den legendariske Ground Zero Blues Club, ejet af Morgan Freeman. Klubben har været der længe før, der var noget, der hed Ground Zero – hverken i New York eller for den sags skyld i Haderslev (det tidligere Swing In) – hvis nogen skulle være i tvivl.

Ground Zero Blues Club

Efter et kort stop i Tunica, der er the “Gateway to Blues” kørte vi ind i Clarksdale. Og her kom de mange timers research foran computeren til sin ret. Hvis ikke vi havde vidst, at der var noget at interesse her, så var vi kørt forbi – i en vis fart, endda!
Mage til slidt, fattigt, ja mildest talt grimt, skal man lede længe efter. Indgangen var så skummel, at selv om vi var helt sikre på, at der gemte sig noget godt bag døren, var det ikke uden tøven, vi åbnede den. Og bag døren gemte sig den fedeste bluesclub – fyldt med fedt udstyr, guitarer, hyggelige mennesker – kort sagt – DET VAR FEDT!

Vi fik lidt godt at spise – desværre var der ingen live-musik, da vi kiggede forbi. Vi fik købt en t-shirt, og Kim fik såmænd hilst på guvernøren på vej ud!!

Et lidt særligt toilet

Vi besøgte Clarksdale igen i 2017 – læs her

Vi fandt the Crossroad, og fik taget de obligatoriske billeder, og så gik turen videre sydover langs Mississippi. Og lad det bare være sagt med det samme. Det var fattigt! Det var spændende at se forandringen fra det “fattige” hjørne omkring og lige syd for Memphis og til den lidt rigere sydlige del af Mississippi – forandringen er markant.

Vi fandt en campingplads – som i øvrigt ikke var noget at råbe hurra for – ved Vicksburg, og kunne så fordøje dagens indtryk.

Series Navigation<< Walking in MemphisThe Big Easy – revisited >>
Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.