Hjem » Sidste nyt på bloggen » Happy 4th of July from The Music City

This entry is part 6 of 11 in the series Skjøntour 2013 USA

Det var med spænding vi og bæstet ankom til Nashville. Her skulle vi fejre 4th of July, og forventningerne var store.
Den by har bare noget særligt over sig, og vel installerede på KOA udenfor byen, var vi klar til at gå “downtown”. Heldigvis kørte der en shuttlebus hver time fra campingpladsen, så bæstet kunne blive hjemme og passe på vores ting, mens vi udforskede byen.

Downtown Nashville er et ret koncentreret område, og det hele ligger i gå afstand. Faktisk hørte vi, at der altid spiller 40 bands indenfor en radius af 300 meter – HVER dag – fra kl. 10 om morgenen. Det fede var, at det hele var ret børnevenligt. Ingen alkohol på gaden, og børn var velkomne på barer og spillesteder – i hvert fald indtil kl. 18, hvor de fleste barer kun var for voksne. Men der var stadig mange steder, hvor børnene var velkomne.

 

Så ungerne (og vi) fik live-musik for alle pengene. Og det var tilmed billigt på barerne. To øl og tre store sodavand for 100 kr. – stik den Danmark!.Vi spiste aftensmad i byen, og blev hentet af shuttlebussen igen ved kl. 20.30.

4th of July

Dagen efter var det 4. juli – USAs Uafhængighedsdag.
Vi havde hjemmefra researchet, at der skulle være aktiviteter og livemusik i parken ved floden hele dagen, og at Nashville efter sigende skulle være et af top 5 steder i USA at fejre 4. juli. Så vi var spændte.
Desværre stod vi op til, hvad der lignede hel-dags-regn.Vi hyggede lidt på campingpladsen, kørte ud og købte en bas til KIm (hvad man ikke gør, for at få tiden til at gå en regnvejrsdag) og tilbage på pladsen, hvor det stadig regnede.

Men nu var vi her jo, så opleves -det skulle det.Vi lavede regnfrakker af store, sorte plastiksække, og afsted med shuttlebus, det gik.Da vi ankom til downtown, var der rigtig mange mennesker.

Vi gik en lille tur, og besluttede at spise på B B. Kings Blues Club, hvor der var live-musik, og hvor børn var velkomne. Det er et sjovt koncept, for egentlig minder det mest om et sted, hvor man er til koncert.
Lydniveauet var i hvert fald så højt, at man ikke rigtig kunne snakke sammen over maden. Men det var sjovt – og ungerne fik lagt endnu en sten til deres “musik-opdragelse” med B B Kings Allstars Band.

Efter maden gik vi ned til floden, hvor der skulle være fyrværkeri. Der var vildt mange mennesker – jeg har hørt tale om 100.000 – men vi gik lidt længere væk, så det var knapt så overvældende.Og fyrværkeriet – det var i hvert fald det største, vi nogensinde har set. Det var helt overvældende. Det varede over 20 minutter, og det er altså ikke nogen små put-raketter, der bliver fyret af!

Det lykkedes os at komme med en godt fyldt shuttlebus retur til bæstet omkring kl. 23.30. Vi var godt brugte, men havde heldigvis været så smarte at rede senge, inden vi tog til byen…. zzzzzzzzz

Series Navigation<< Whiskey og rumfart: I believe I can flyWalking in Memphis >>
Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.