Hjem » Sidste nyt på bloggen » Lang tid til næste rejse – Hvordan klarer du udlængsel?

On the road again

Hold da op, jeg er dårlig til at håndtere, når der er for lang tid til næste rejse. Jeg lider i den grad af udlængsel, hvis jeg ikke kan plotte en rejse ind mindst hver anden måned.

Det behøver sådan set ikke at være det store. Bare et par dage i en europæisk storby, plejer at være nok til at tage den værste udlængsel og trang til at bryde de vante rammer.

Og så alligevel.

København kurerer ikke udlængsel

For det er ikke ligegyldigt, hvor rejsen – eller bare smutturen – går hen.

København tæller ikke. Selvom vores hovedstad er både fantastisk og i verdensklasse, når det gælder seværdigheder, så gør den bare ikke tricket for mig. Jeg er sikker på, at det er fordi, det hele er så velkendt. Sproget, maden, kulturen… så nej. Der skal mere til at kurere min udlængsel.

Tyskland kurerer (heller) ikke udlængsel

Tyskland gør det heller ikke.

Jeg bor i Sønderjylland og er vokset op mindre end en time fra grænsen. Så billigt slik og ture til Fleggaard har ødelagt det for mig.

Godt nok var jeg i 2017 så heldig at blive inviteret på en pressetur til Bremen og Kóln, og det var sådan set ret fantastiske byer. Og man kan med rette påstå, at både sprog, mad og kultur er væsentlig anderledes end i Danmark.

Læs om min tur til Bremen og Køln her

Endelig kan man også – og også med rette – gøre gældende, at Tyskland er meget mere og andet end Fleggaard, Flensborg og Hamborg.

Ja. Jeg ved det. Men det gør ikke rigtig en forskel for mig. Tyskland kan bare heller ikke få kureret min udlængsel.

Vinteren er den værste

Min udlængsel er helt klart mest udtalt om vinteren. Mine hade-måneder er november, januar og februar. De måneder, hvor det er allermest mørkt, og hvor sommerens hyggelige ture på cafë med en drink under sydens sol er allerlængst væk.

Jeg lover mig selv hvert år, at jeg skal sørge for at have en rejse i kalenderen i januar eller februar. Men med min rejseglæde sker det ofte bare, at jeg løber tør for feriedage, når vi når hen på den tid af ferieåret.

For slet ikke at tale om manglende finanser. Det er ikke verdens letteste opgave at finde pengene til en lille ferie, når man lige har overstået julen.

Forventningens glæde

Jeg plejer at sige, at forventningens glæde og planlægningen er den halve fornøjelse.

Det står jeg såmænd ved, men selv den mest omfattende research kan ikke kurere min udlængsel, når den er værst. Det er lige før, min udlængsel nogle gange tager form som fysisk ubehag.

Så kan jeg finde lidt trøst i at google billige flybilletter og fantasere mig ud i verdenen. Så får jeg det – lidt – bedre. Men kun i kort tid.

Sådan kan du finde den billigste flybillet

For mig er der kun en ting, der rigtig virker.

Jeg må afsted igen….. og helst med det samme.

Bliver du også ramt at udlængsel? Og har du nogle gode tricks til, hvordan man kan holde den lidt nede? Så hører jeg meget gerne fra dig i kommentarerne….

Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.

4 comments

 1. Helle says:

  Jeg ved nøjagtigt hvordan du har det. Herhjemme skal der helst være en mindre eller større tur planlagt hele tiden, ellers kan jeg være ulidelig at være sammen med.. haha.
  Januar og Februar trækker tænder ud. Pt drømmer jeg mig til alt fra de varme lande, til skitur eller måske bare en lækker storbyferie.
  Har du nogle spænende rejser i sigte til at komme dig over den kolde og mørke tid?
  /Helle

  • komastaj says:

   Hej Helle
   Det lyder præcis som mig 😉

   Men lige i øjeblikket er det helt slemt, synes jeg.

   Jeg har en tur til NY i april, sommerferien er næsten på plads og en venindetur til Milano sidst i august er også i kalenderen.
   Men lige nu synes jeg bare ikke, det hjælper!!!

   Jeg har brug for en rejse NU! 😉

   Men jeg må holde ud… lige nu er der ikke lige noget, der tyder på, at jeg kan smutte afsted et par dage. Så må jeg kaste mig over planlægningen og research i stedet.

   /Betina

 2. Lillian pabst says:

  At rejse er at leve som den kære HC Andersen skrev, og lige nu glæder jeg mig til at tilbringe 4 uger i USA med bikini og senere skitøj

  • komastaj says:

   Hej Lillian
   Jeg kan godt forstå, du glæder dig. USA er fantastisk, og der er ikke noget så godt som at have noget lækkert at se frem til. Nogle gange er ventetiden bare for lang 😉
   Tak fordi du kiggede forbi bloggen – og god tur, når det er så vidt.

   Betina

Comments are closed.