Hjem » Sidste nyt på bloggen » Mine fem bedste tips til Bremen

Mine fem bedste tips til Bremen

I september 2017 besøgte jeg Bremen i Tyskland et par dage. Her kommer mine fem bedste tips til, hvad du skal opleve, hvis du er i byen. Og jeg må sige, at jeg er blevet positivt overrasket.

[Disclaimer: Denne rejse var en presserejse, som jeg via mit daglige job som journalist hos JyskFynske Medier var inviteret på. Jeg var inviteret af Tysk Turist Information. Indlægget afspejler dog fuldt og helt mine egne holdninger og meninger om stedet.]

Jeg er sønderjyde, og har boet hele mit liv tæt på grænsen til Tyskland. Måske er det derfor, at jeg aldrig rigtigt har følt mig tiltrukket af Tyskland som rejseland, men jeg må sige – og inderst inde vidste jeg det jo nok i forvejen – Tyskland har en del at byde på.

 Her er en lille video med indtryk fra Bremen

 

Her er så mine fem bedste tips til Bremen:

1. Det gamle rådhus

Det gamle rådhus på den centrale plads i Bremen – Marketsplatz – er i 2004 blevet indlemmet på UNESCOs verdensarvsliste. Og når man står foran den imponerende bygning, forstår man hvorfor. Det er et imponerende bygningsværk. Og går man indenfor, bliver oplevelsen endnu større.

Der er mulighed for at gå med på en guidet tur i det gamle rådhus. Man møder bare op på den side af rådhuset, der ligger ud mod Bremens store katedral. På hverdage er der rundvisninger fra kl. 11 om formiddagen til en gang hen på eftermiddagen.

2. Stadsmusikanterne fra Bremen

Foran det gamle rådhus står statuen med Stadsmusikanterne fra Bremen. De fire dyr står ovenpå hinanden, og statuen henviser til eventyret af Brødrene Grimm af samme navn. Statuen blev rejst i 1953, og er lavet af den tyske kunstner Gerhard Marcks.

Statuens nederste dyr, et æsel, har helt blanke for-hove, da det – vistnok – bringer lykke at tage fat om begge hove og afgive et ønske. Det er i hvert fald det, der foregår nærmest konstant foran statuen. Mens situationen samtidig bliver foreviget på kamera, forstås…

Mine bedste fotos fra Bremen i indlægget Spot on – Bremen

 

3. Bremer Ratskeller

Under det gamle rådhus ligger en af Tysklands største vinkældre – Bremer Ratskeller. Vinkælderen har verdens største samling af tyske vine i verdenen, og råder over vin, der kan dateres tilbage til midten af 16.-tallet. Skål på det.

Man kan komme på en rundvisning, der byder på en vandring gennem masser af store tønder fyldt med vin. Man kommer forbi “Skattekammeret”, hvor omkring 8500 flasker af uvurderlige vine opbevares, og som kun Ratskeller-mesteren har adgang til. Den ældste vin, som Bremer Ratskeller har til salg er fra midten af 17.tallet.

Den største oplevelse på rundvisningen er dog, når man besøger Rose-kælderen. Duften, når man træder ind i dette mørke kælderrum er ubeskrivelig og fantastisk. Når der er rundvisninger, er der tændt stearinlys, der gør sit til at gøre stemningen ubeskrivelig. I rummet er 12 store tønder med noget af verdens ældste – og stadig drikbare – vin. Indtil for nyligt har man kunnet smage vin fra én af disse tønder – hvis man vel at mærke havde 20.000 euro at spendere på et enkelt fingerbøl. Den mulighed er der så ikke mere. Nu må man nøjes med den fantastiske duft og stemning i Rose-kælderen, mens man nyder et glas mere “almindeligt” vin.

Men det går såmænd også an.

Når man er færdig med rundturen, kan man afslutte besøget i de historiske lokaler, der også huser en restaurant, hvis menukort blandt andet også indeholder nordtyske specialiteter.

Bremer Ratskeller er i øvrigt også en del af UNESCO verdensarven – ligesom det gamle rådhus, som vinkælderen ligger under.

4. Schnoor-kvarteret

Scnoor-kvarteret ligger i umiddelbar nærhed af den historiske markedsplads med det gamle rådhus, Bremer Ratskeller og statuen af Stadsmusikanterne.

Schnoor-kvarteret har fået sit navn efter de smukke små fiskerhuse, som ligger som perler på en snor (schnur på tysk). I gamle dage boede byens fiskere her i disse huse, som nu huser små hyggelige butikker og caféer. De smalle gader i kvarteret er charmerende at gå rundt i, og nogle af dem er kun omkring en meter brede, så det er en helt speciel oplevelse.

5. Hippe “Das Viertel”

Mit sidste tip går på, hvis man har lyst til at fordybe sig lidt mere i det hippe og urbane Bremen. Hvis man blot bevæger sig et par hundrede meter fra den historiske bymidte, befinder man sig pludselig i en stille bydel, der oser af frisind og med en lidt hippie-agtig følelse.

I kvarteret Das Viertel (som slet og ret betyder kvarter på tysk), finder du vægmalerier, hippe butikker, hyggelige “skæve” caféer og restauranter, og huse, hvor den politiske overbevisning tydeligvis hælder lidt mod venstre – med frisind og miljø i højsædet.

Jeg spiste på den hyggelige restaurant Küche 25, som absolut er en anbefaling værd, og efterfølgende blev det til et besøg på caféen Das Wohnzimmer (Stuen), der er indrettet som en stue så ud i 70érne. Og her kan man fortrække til køkkenet, hvis man vil ryge.

Som et ekstra lille kuriosum, så var deres drinks-kort lavet af et gammel – men originalt – Bravo-blad – hvis nogen kan huske så langt tilbage….

Das Viertel

Das Viertel

Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.