Hjem » Sidste nyt på bloggen » På kanten: På togtur i Pyrenæerne

Det lille tog kører vitterligt på kanten af bjergene.

På kanten: På togtur i Pyrenæerne

En af mine favoritdestinationer i Frankrig er helt klart Pyrenæerne. Denne fantastiske togtur i Pyrenæerne er bare én af grundene – for der er mange.

Derfor skal du tage til Frankrig

Bjergkæden, der ligger på grænsen mellem Frankrig og Spanien byder på et fantastisk klima, unik natur og masser af mulighed for at komme lidt væk fra alle de andre turister.

Derudover udmærker Pyrenæerne sig ved, at de mennesker, der bor og opholder sig her, har deres helt egen indstilling til livet. Alt går stille og roligt – en befrielse, når du gerne vil geare ned fra hverdagens stress og jag.

Togtur i Pyrenæerne

Bjergene byder først og fremmest på fantastiske naturoplevelser, og denne togtur i Pyrenæerne er blandt de helt særlige.

Le petit train d’Artouste ligger tæt på byen Laruns meget tæt på grænsen til Spanien. Toget er et lille turisttog, der tager dig på kanten af bjergene op til søen Lac d’Artouste, og undervejs bliver du forkælet med de mest fantastiske udsigter.

Først en tur med svævebanen – eller telecabinen, som franskmændene kalder den.
På toppen kan du nyde den flotte udsigt, inden du stiger ombord på det lille tog.

Helt ud på kanten

Det hele starter med en tur med telecabinen op på toppen af bjergtoppen, hvorefter du tager plads i det lille tog. Den første “forhindring” er en meget lille tunnel, der bringer toget og passagererne på den anden side af bjergtoppen, hvor togrejsen for alvor kan begynde.

Toget kører vitterligt på kanten af bjergene, og personalet på toget opfordrer da også til, at børn placeres på den indvendige side af det lille åbne tog. Togturen tager ca. 40 minutter, og herefter venter omkring 20 minutters gang til bjergsøen. Her kan du med fordel spise din medbragte mad.

Udsigterne undervejs kan der ikke indvendes noget imod.
Denne togtur i Pyrenæerne er måske en af verdens mest spektakulære.
Denne togtur i Pyrenæerne tager dig virkelig helt ud på kanten af bjergene.
Når toget når endestationen er der omkring 20 minutters gang til bjergsøen Lac d’Artouste.

Hvis du ikke har fået mad med, så er der en lille bar ved endestationen, hvor du kan købe lidt at drikke og en is eller kage.

Herefter går turen tilbage, og du oplever det hele i modsat rækkefølge.

Den lille bjergsø, Lac d’Artouste er målet for togturen.

En almindelig billet til svævebanen og det lille tog koster 25 euro – og de penge er godt givet ud, skulle jeg hilse at sige.

Stadig uopdaget sted

Det lille tog har været der i mange år. Jeg var selv med toget første gang i 1994, og en del har ændret sig siden da. Det er blevet lidt mere turistet og moderne, men jeg synes alligevel, at toget har bevaret sin autentisitet, og det er ikke overrendt – slet ikke af danskere. Vi mødte ikke én eneste dansker på vores fem dage lange tur i Pyrenæerne.

Det er som om, danskerne ikke rigtigt har fået øjnene op for Pyrenæerne. Og det er rigtig synd, for denne bjergkæde har så meget at byde på.

Derfor er Frankrig bare særlig

På den anden side er det måske godt. Så bliver det ikke så overrendt, og man har stadig mulighed for at nyde det fantastiske landskab uden hele tiden at få udsigten spoleret af postkort- og souvenirbutikker.

Hvorom alting er. Er du i nærheden, må du ikke snyde dig selv for denne togtur i Pyrenæerne – det er en unik én af slagsen.

Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.

3 comments

 1. kitty kristensen says:

  Hej.
  Tak for din fantastiske beskrivelse.
  Jeg og min familie tager til pyrenæerne igen for anden gang og vil denne gang rigtig gerne på tur med det lille tog.
  Det har dog ikke været muligt at finde ud af hvor og hvordan man køber billetter så håber du kan hjælpe os.
  på forhånd mange tak og venlige hilsner.
  Kitty Kristensen

  • komastaj says:

   Hej Kitty
   Dejligt, at du er blevet inspireret. Pyrenæerne bliver man aldrig træt af. Der er så meget at se.
   Med hensyn til billetter, så købte vi simpelthen bare ved billetlugen fra afgangsstedet. Det var super-simpelt.
   Jeg kan se, at man godt kan reservere online, så hvis du er en smule franskkyndig, burde det være til at gå til. Men ellers bare kør derop. Afsæt god tid til turen. Der er en lille bar ved endestationen, men man kan også med fordel tage madpakken med og nyde den ved søen. Hvorom alting er, så er det en god idé at komme først på dagen.
   Her er linket, hvor du kan bestille billetter, hvis du foretrækker det.
   https://www.artouste.fr/reservations-train-d-artouste
   God tur!!
   Betina

   • kitty kristensen says:

    tusinde tak for hjælpen og dit hurtige svar

Comments are closed.