Hjem » Sidste nyt på bloggen » På sporet af Hiawatha

This entry is part 7 of 9 in the series Skjøntour 2015 USA

Dagens plan var at køre til grænsen mellem Montana og Idaho, hvor vi ville cykle Hiawatha Trail.
Vi fandt stedet – Lookout Pass, der om vinteren vistnok er et semi-berømt skisted. Vi fik lejet cykler, hjelme og lys i receptionsbygningen, der spøjst nok lå delt mellem Montana og Idaho. Det havde den konsekvens, at den ene ende af bygningen kørte på Idaho-tid, mens den anden ende kørte på Montana-tid – en forskel på en time.

Der kan være rigtig meget i en RV

Vi fik med lidt besvær læsset de fem lejecykler ombord i RVen, da Cruise America af en eller anden grund havde sat lås på trækket.

Det endte med, at vi måtte læsse fire cykler indenfor i camperen, mens Augusts cykel kunne være i bagagerummet. Der kan være meget i en RV, hvis man sætter sig det for.

Der kan være mange cykler i en RV Mens cyklerne blev klar og læsset, så vi en elg gå oppe på bjerget. Så fik vi krydset endnu et dyr af ønskelisten.

Moose  Idaho Montana

Vi skulle køre omkring 10 km ud til starten af Hiawatha Trail. Vi fandt stedet, og første udfordring var at køre gennem en gammel jernbanetunnel på 3,5 km. Den var mørk, skulle jeg da lige hilse at sige. Så kom lygterne på cyklerne virkelig til sin ret.

På sporet – men ikke af Hiawatha

Herefter gik det langs et gammelt jernbanespor 25 km. over broer og gennem tunneler. I bedste amerikanerstil var der naturligvis sørget for, at hele turen foregik ned ad bakke. Jow, jow – alle skal jo have en chance for at cykle med. Kim og jeg havde klogeligt valgt at ofre de omkring seks ekstra dollars på en “comfort-bike”, mens børnene blev spist af med en standard. Mit råd er, at med mindre vi taler unge, atletiske børn som Rasmus, så er comfortbikes af foretrække. Sadlen er noget mere behagelig at befinde sig på i længere tid.

Hiawatha trail Idaho-Montana Hiawatha trail

Efter en flot tur nåede vi slutningen af sporet (i øvrigt uden at være stødt på Lille Hiawatha), og her kørte vi med shuttlebus tilbage til starten af sporet. Her skulle vi så igen cykle de 3,5 km gennem den mørke af de mørkeste tunneler.

Derfor skal du vælge at cykle på din ferie

Det var en fin oplevelse, og selvom jeg var ved at falde og fik et par blå mærker med derfra som souvenir, så er turen virkelig for alle. Den kan anbefales, da den foregår gennem noget fantastisk natur.

Hiawatha trail

Series Navigation<< Yeeeees – YellowstoneHorror-dag og shopping >>
Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.