Hjem » Sidste nyt på bloggen » På tur i fantastiske Cinque Terre

 

På tur i fantastiske Cinque Terre

Indrømmet.

Indtil for et lille års tid siden, havde jeg aldrig hørt om fantastiske Cinque Terre i Italien.

Det var teenagedatteren, der en dag kom med sin mobil, pegede på nogle billeder i sit instagram-feed, og erklærede, at “der ville hun gerne hen”.

Og billederne så jo fantastiske ud, og med udsigten til endnu en lille mini-ferie, så var jeg da ikke svær at overtale.

Jeg har fornemmelsen af, at Cinque Terre ikke er så kendt blandt danskere.

Men det er nationalparken i det nordlige Italien så hos de fleste andre nationaliteter. I hvert fald viste det sig, da vi nåede frem, at turister i den grad har fået øjnene op for fantastiske Cinque Terre.

Få tips og tricks til din tur til Cinque Terre

Der var rigtig mange turister – mest tyskere, franskmænd og kinesere. Og selvom vi var der udenfor højsæsonen var det helt tydeligt, at alle de fem små byer, som udgør Cinque Terre, er opbygget og indrettet udelukkende for turisterne.

Lidt trist….men det må man tage med.

Fantastisk flot

Cinque Terre er bestemt et besøg værd.

Stedet er en nationalpark, der blev oprettet i 1999, og består af de fem små byer Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso al Mare.

Og billederne i min datters Instagram-feed holdt bestemt, hvad de lovede. Det er et utroligt flot område, hvor kameraet ikke får mange chancer for et hvil i rygsækken.

Tag på en vandretur

Vi undslap lidt at turiststrømmen ved at hike fra Vernazza til Corniglia. En utrolig smuk tur. Man kan faktisk gå mellem alle byer i stedet for at tage toget, men det var vores – læs min – fysiske form alligevel ikke til.

Men vores hike var en stor oplevelse. Udsigten var alle anstrengelser værd.

Se mine bedste billeder fra Cinque Terre

Vi brugte også en halv dag ved stranden, og det virkede som om, at området har en del dags-turister. Så hen på aftenen begynder der at blive lidt bedre plads i de små byer,. Her træder hyggen  lidt bedre frem i takt med, at flere forlader parken og de små byer.

 

 

Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.