Hjem » Sidste nyt på bloggen » Skøre souvenirs giver rejsen kulør

Jeg ved ikke med jer. Men jeg har altså hang til at forsyne mig med skøre souvenirs, når jeg er på rejse.

Altså jeg taler ikke om absurde dimser, plastikstatuer eller underlige nøgleringe eller øloplukkere. Ikke, at der er noget i vejen med det…

For hånden på hjertet. Når jeg kigger på mine egne souvenir-vaner, så er der jo alligevel ikke stor forskel på mine souvenirs og så mærkelige øloplukkere formet som det skæve tårn i Pisa eller Eiffeltårnet.

Jeg samler på to ting… ok – tre, fire ting, så da.

En verden af lækre krus og kopper

Først og fremmest samler jeg på souvenir-kopper. Kopper fra de forskellige byer, områder, parker eller andre turistmål, vi besøger. Samlingen tæller lige nu 49 krus – and I’m still counting.

Idéen fik jeg faktisk fra én af mine veninder, der samlede. Krusene stod i skabet og blev brugt hver dag. Jeg synes, det var en fantastisk idé, og en rigtig god måde til – på daglig basis – at blive mindet om dejlige ferier.

Så der var ikke langt fra tanke til handling – jeg ville da også samle på kopper.

Så selvom jeg er startet sent, synes jeg alligevel, at jeg har formået at få samlet en pæn samling. Den følelse får jeg især, når der skal tørres støv af….

I starten brugte vi også kopperne til daglig. Men min bedre halvdel synes hen ad vejen, at det blev for meget at det gode. Så nu står de pænt på “mit værelse” og pynter.

Flere fantastiske souvenirs

Udover mine elskede kopper, samler jeg også på pins.

De der små nåle, som man kan sætte på sit tøj, sin taske  – eller som mig – på en lampe. Igen. Det er skørt og lidt kitchet – men hey – det minder mig bare om så mange gode ting. Nogle gange kan jeg falde helt i staver, mens jeg kigger på lampen, og når jeg husker tilbage på vores ture, hvor vi som regel har gode og oplevelsesrige minder at tænke tilbage på.

Pins er den nyeste af mine samlerier, når det kommer til rejsesouvenirs. Men jeg har vel omkring de 30 – og dem kommer jeg ikke til at opgive lige med det samme.

Endelig samler jeg også på magneter – eller i hvert fald lidt. Jeg har en god samling, men på en eller anden måde, fanger magneter mig ikke på samme måde som krus og pins. Hvorfor – who knows – sådan er det bare.

Og nå ja – så samler jeg også lidt på t-shirts.

I hvert fald kigger jeg hvert sted, vi kommer hen, om der skulle være en fed t-shirt. Og det gode ved det hele er faktisk, at jeg går med de t-shirts til dagligt. Dermed varer sommerferien hele året – hvem sagde win-win?

Mit store USA-kort

Endelig har jeg også mit store USA-kort.

Det tæller vel ikke rigtig som rejse-souvenir, men det er alligevel en hyggelig ting, som jeg tit bruger tid på at studere, når vejret er lidt gråt, jobbet træls, og tankerne flyver afsted.

Jeg har tegnet vores roadtrip-ruter ind på et stort USA-kort, som jeg har sat i ramme og hængt op på væggen. Det er kilde til gode samtaler.

Så jo. Mange mener, at det er vildt kikset at samle på souvenirs.

Jeg synes nu, det er en hyggelig vane, og i hverdagens trummerum herhjemme, hjælper mine samlinger af souvenirs til, at en måske lidt grå hverdag bliver lyst op af hyggelige og dejlige rejseminder.

 

Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.

6 comments

 1. OnTrip.dk says:

  HAHA sikke mange ting du dog samler på Betina 🙂 Jeg håber da du har plads til dem.

  Fedt med krusene, så kan man drikke sin morgenkaffe og drømme sig hen til det land det er købt i. Den tanke kan jeg godt lide 🙂

  Vi samler som sådan ikke på noget men jeg har for noget siden skrevet dette indlæg: http://ontrip.dk/souvenir-tradition-og-hadehylden/ som fortæller lidt 😉

  /Annette

  • Betina says:

   En hadehylde Ha ha, ja hvorfor ikke. Min bedre halvdel vil måske påstå, at min reol med krus er en hade-reol
   Jeg synes nu, det er mægtig hyggeligt, og jeg er sikker på, at jeg vil fortsætte med mange kopper endnu!
   Tak for besøget og kommentaren!
   /Betina

 2. Camilla says:

  Sikke dog en kopsamling! Selv nøjes jeg med at samle kopper fra de steder, jeg har boet, selvom det er ret svært ikke at købe kopper fra alle de steder, jeg besøger (: Udover magneter og fine postkort til en billedevæg, har vi ikke rigtigt et mønster i de souvenirs, vi køber. Oftest er det keramik, brugskunst eller fine pynteting, der minder om vores rejser, når vejret og hverdagen bliver alt for grå og trist her i Amsterdam.
  Camilla | http://cammi.dk

  • komastaj says:

   Hej Camilla
   Det er jo også både godt og skidt med den slags “vaner”.
   Men jeg hygger mig nu med det, og efterhånden ved mine rejsekammerater også, at der selvfølgelig står ‘kop-indkøb’ på to-do listen, når vi er af sted.

   Tak for din kommentar og dit besøg 😉
   /Betina

 3. Hanne says:

  Wow – sikke en samling 🙂

  Nu rejser jeg jo mest i Spanien (og Istanbul :-)). Ud over, at jeg ALTID har en eller flere køleskabsmagneter med hjem, så ryger der også ofte så mange fotobøger med hjem, som vægten i kufferten og håndbagagen tillader 🙂 Spiselige souvenirs er et MUST, når jeg er i Spanien. Sortfodsskinke, mandler (salte, røgede og neutrale) samt sherryeddiker og tørrede peberfrugter smager bare langt bedre, end dem der fås i Danmark – også i delikatessebutikkerne. Og så er det billigere 🙂

  • komastaj says:

   Hej Hanne

   Uhmm – lyder også rigtig godt med de spiselige. De holder bare ikke så længe 😉
   Når vi har været i USA er det mest slik, der ryger i kufferten, når det gælder spiselige souvenirs – og så steaksauce….
   Tak for din kommentar og dit besøg.

   /Betina

Comments are closed.