Hjem » Sidste nyt på bloggen » Top fem over de bedste apps til din rejse

Komastajs top fem over bedste apps til din rejse

Jeg har jo selvfølgelig altid min smartphone med, når jeg rejser. Derfor har jeg også hen ad vejen fået min egen lille hitliste over, hvilke apps der er mest brugbare for mig, når jeg er på rejse. Her er mit bud på en top fem over de bedste apps til din rejse.

Jeg bruger android-styresystemet, så alle jer med æble-telefoner skal lige være ekstra opmærksomme. Langt de fleste apps er dog i dag tilgængelige uanset, hvilket system ens smartphone bruger. Min erfaring er, at der er flere apps, som er betalingsapps til Apple end der er til Android-telefoner.

5. plads: Flyselskabets app

Jeg synes, der er smart at have adgang let adgang til det flyselskab, som jeg flyver med.

Mest af alt fordi, at man kan have sin boardingpass lige ved hånden, som en qr-kode på sin telefon. Jeg plejer, som en ekstra sikkerhed, lige at tage et screenshot af mit mobile boardingpass, så er jeg sikker på, at jeg har det, selv hvis der går lidt kludder i app’en undervejs.

En anden klar fordel er, at man kan tjekke ind, og så gemme sit boardingpass. Det har før været et problem, når man stod på en campingplads i Italien eller i en statepark i USA, at man ikke har adgang til en printer. Med flyselskabets app, kan du både tjekke ind og sørge for boardingpass på én gang.

GRATIS

 

4. plads: Tripadvisor

Tripadvisor er din guide, hvis du for eksempel mangler et sted at spise aftensmad, når du er ude at rejse. Det er i hvert fald i den sammenhæng, som jeg bruger den mest.

Brugerne kan anmelde spisesteder, hoteller, seværdigheder, tours og meget, meget mere.

Jeg tjekker ofte, hvis jeg har besluttet mig for en restaurant eller en tour  – lige at tjekke og se, hvad brugerne siger.

GRATIS

 

3. plads: Trabee Pocket – Travel Expense

Trabee Pocket er en super-smart app, hvis du gerne vil holde øje med, hvordan dit rejsebudget ser ud. 

Man taster simpelthen ind, hver gang man har pungen eller kreditkortet fremme. Det lyder måske besværligt, men det er supernemt og overskueligt.

Man kan taste ind i forskellige kategorier som for eksempel transport, måltid, supermarked, fly, souvenir, restaurant etc.

Jeg har købt den fulde version for omkring 12 kr., og den giver mulighed for selv at tilføje kategorier. Herefter kan du når som helst trække et overskueligt cirkeldiregram og se, hvad du har brugt pengene på. Du kan gøre det for hele turen eller for en specifik dato.

Der er rigtig mange muligheder i appen. Du kan regne i forskellige valutaer, du kan opsætte et budget, og hen ad vejen se, hvor mange penge, du har tilbage, og du kan se, hvor meget du har brugt i kontanter, og hvor meget , der er købt på kort.

Jeg er først lige kommet i gang med at bruge appen (april 2017), men den skal helt sikkert testes mere under sommerens roadtrip i USA,

FÅES I GRATIS-VERSION. JEG HAR TILKØBT DEN FULDE VERSION FOR AT FÅ FLERE FEATURES. 12 KR. FOR DEN FULDE ANDROID-VERSION

2. plads:  Share Event eXpenses

Denne app er helt genial, hvis I er flere afsted på tur, der ofte laver ting sammen.  

Appen registrerer, hvem der betaler hvad og hvor meget, og foreslår hen ad vejen, hvem der skal betale næste gang.

Ved feriens start opretter man bare en ny event eller rejse, og tilføjer de deltagere, der skal være med i regnskabet.

Jeg har efterhånden brugt den mange gange sammen med håndboldveninderne på storbyferien, og det ender med, at der er tre, der skylder 1 euro til en anden, eller i den duer.

Appen kan tage højde for, at det ikke er alle udgifter, der skal deles mellem alle deltagere. Man klikker simpelthen bare beløbet af, hvem der skal være med til at betale, og hvem der betaler denne omgang.  Og så regner appen ud, hvem der skylder mest internt, og derfor skal betale næste omgang.

Super smart og meget overskuelig app, der gør det, den skal – og hverken mere eller mindre.

GRATIS

TADA – 1.pladsen går til……: Google Maps

Jeg bruger Google Maps ofte og hele tiden, når jeg er på ferie. Hidtil har jeg været begrænset af, at man kun har fuldt udbytte af appen, hvis man har adgang til data, eller har downloaded ruten hjemmefra.

Men med de nye EU-regler, der træder i kraft 15. juni 2017, hvor data er tilgængelig i hele EU på samme vilkår som i hjemlandet, vil jeg helt sikkert bruge appen meget mere.

Appen er ikke kun brugbar, hvis du kører i bil. Jeg har ofte brugt appen, når jeg skulle finde vej til fods eller via offentlige transportmidler. Her foreslår appen de muligheder, der er for offentlig transport, hvornår de går, og hvor man skal skifte.

Det er jo uheldigvis kun i EU-landene, at der er fri roaming efter den 15. juni 2017, så på oversøiske rejser til for eksempel Østen eller USA, skal man fortsat tænke på at få en data-løsning, inden man bruger løs af Google Maps.

GRATIS

Dette indlæg er lagt online i maj 2017

 

Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.