Hjem » Sidste nyt på bloggen » Welcome to our home!

This entry is part 3 of 31 in the series Skjøntour 2012 USA

Så fik vi hentet Bæstet. 9,14 meter camper med plads til hele familien. Familien Skjønnemands helt eget amerikanske home – i hvert fald for de næste seks-syv uger.

Den ansatte hos Cruise America, hvor vi havde lejet camperen, gav os en gennemgang af de mest basale ting ved camperen.

Det gik heller ikke heeeelt glat i 2013 med at hente camperen…

Det var med at holde ørene stive, og – hånden på hjertet – var det nok kun cirka halvdelen af alle oplysninger, der fandt en plads i hukommelsen.
Vi blev dog udstyret med en manual, hvor det hele stod beskrevet, og var klar til afgang…..

Første problem: hvordan får man bæstet til at køre?

Tryk på bremsen, hvis du vil køre

RV’en er udstyret med automatgear, hvilket er helt fremmed for os. Vi kunne simpelthen ikke flytte gearstangen fra P (park) til D (drive). Den sad bare fast! Og det er jo ikke lige det, man styrter ind og spørger om. Det må da være lige til, eller hvad….?

Nogle minutter senere – og mange mærkelige forsøg med både knapper og håndtag, rokkede gearstangen sig endelig. Første aha-oplevelse: man skal træde på bremsen for at flytte gearstangen til D!


Det er noget af en stor vogn at manøvrere, men faktisk vænner man sig hurtigt til det. Man skal dog tage noget større sving.

Her kan du finde den ultimative guide til at køre i autocamper i USA

Automatgear er i øvrigt en fantastisk oplevelse, der gør kørsel langt lettere. Man skal for eksempel ikke bekymre sig om at gå i stå, når man skal i gang ved et lyskryds, eller når man holder op af en bakke. Man træder simpelthen bare på speederen, og så klarer bæstet selv resten.
Man skal dog huske at parkere sit venstre ben sikkert i gulvet, når man starter med at køre. Man bruger kun højre ben til henholdsvis at speede op og til at bremse.

Ting, man skal købe…

Vi havde købt et såkaldt vehicle-kit, hvor der er potter og pander, tallerkener, bestik og lignende. Alligevel undgår man dog ikke helt at skulle i supermarkedet og købe lidt ekstra ting. Der er for eksempel ingen øl-oplukker, ostehøvl, saks, brødkniv, proptrækker og termokande.

Der er også nogle ting, man undrer sig over.

For eksempel. når man skal tanke. På bilen står der “unleaded fuel only” – og når du kommer til tankstationen, er der ikke noget, der hedder “unleaded”. Alt benzin i dag er unleaded, men man skal så vide, at det er 87-regular, der skal i tanken. Man undrer sig over, hvorfor de så ikke bare skriver det på bilen?
Desuden følger der kun én nøgle med bilen. Så man bliver lidt svedt ved tanken om, at den kan forsvinde i rodet i camperen. Så en god idé er, at man fra starten aftaler et sted til nøglen OG så husker ALTID at lægge den der!

Men ellers er vi glade for Bæstet. Det kræver nogen disciplin at holde orden, når så mange mennesker skal leve på så begrænset plads, og der er brug for mindst to daglige oprydninger. Men hvor er RVs da en fantastisk opfindelse.

Man kører ind på campingpladsen, tilslutter el og vand (hvis man har hook-up), og så er man kørende. Ikke noget med luftmadrasser, der skal pumpes,eller telt, der skal slås op.

Series Navigation<< 120 dollars – og du lærer forskellen på AM og PMThe Big Easy – mest for voksne >>
Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.