Hjem » Sidste nyt på bloggen » Whiskey og rumfart: I believe I can fly

This entry is part 5 of 11 in the series Skjøntour 2013 USA

Vi forlod Great Smoky Mountains og kørte videre mod Huntsville og Lynchburg. To ting var på programmet i dag, og begge dele kan give associationer til højderne, nemlig whiskey og rumfart.
Første punkt på dagsordenen var US Rocket and Space Center i Huntsville. Her kan man få syn for sagen omkring, HVOR stor en rumraket egentlig er. Og lad mig bare afsløre med det samme – at den er stor!
Der var også en rumfærge – altså én, der i modsætning til en rumraket – lander på jorden igen.

Man kunne lære rigtig meget om rumfart i de mange udstillinger, men der var også ting, hvor man selv skulle udsættes for dette og hint. Ungerne kravlede på klatrevæg, vi prøvede G-påvirkning på egen krop (yrrrkkkk) og Rasmus prøvede, hvordan det føles at blive skudt af i en rumraket.

 

En tur til whiskeyens hometown

Senere på dagen kørte vi videre mod Lynchburg, og på vejen krydsede vi således tilbage ind i Tennessee.

Målet var en rundvisning i Jack Daniels Distillery i byen. Det er her alt Jack Daniels whiskey i hele verden fremstilles.
Vi fik en rundtur i produktionen, så lagerfaciliteterne og pakkehallen. Det var meget interessant, og det hele blev krydret med fakta omkring distilleriet og Jack Daniel. Børnene var velnok lidt mindre begejstret end de voksne for turen. Men man kan da ikke køre forbi et af verdens mest berømte whiskey-distillerier uden at kigge indenfor.

Som en lille krølle på halen, så kunne vi ikke prøvesmage whiskeyen i baren bagefter. Lynchburg ligger nemlig i “dry country”, hvor der er særligt strikse regler for udskænkning og salg af alkohol.

 

Series Navigation<< Bike, bears and a wild riverHappy 4th of July from The Music City >>
Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.