Hjem » Sidste nyt på bloggen » Yeeeees – Yellowstone

This entry is part 6 of 9 in the series Skjøntour 2015 USA

Lad det bare være sagt med det samme….

Jeg elsker Arches, Grand Canyon, Saguaro, Sequoia – og alle de andre fantastiske parker i USA – men Yellowstone er – efter min mening – bare lige en tik bedre end dem alle.

Yellowstone er fantastisk, og vi har bare set og oplevet så meget fedt!
Hvis du er på vej til parken, skal du først og fremmest glæde dig. Og når du er færdig med det, skal du sørge for, at du har tid til en tur i Walmart for at proviantere, inden du kører ind i parken. For man kan godt købe dagligvarer og andre fornødenheder i parken, men du kan være sikker på, at du også kommer til at betale godt for dem.

Reservér hjemmefra

Vi havde reserveret tre overnatninger på Canyon Village Campground, der ligger midt i det 8-tal, der udgør de vigtigste veje i parken. Vi havde bestilt pladsen hjemmefra  – og i rigtig god tid – fordi der er rift om at få lov at bo i parken i højsæsonen. Hvis man ikke får plads, skal man køre ind og ud af parken hver dag, og det er langt. Yellowstone er på størrelse med Sjælland, så man kan hurtigt  få kørt nogle kilometer.

‘Vi kørte ind i parken via East Entrance, og allerede kort tid efter, vi var kørt ind i parken ventede den første oplevelse.
Vi kørte forbi Mud Vulcano, der straks gav os en fornemmelse af, at Yellowstone er noget særligt – og har man aversioner mod rådne æg, så husk næseklemme, for der stinker af svovl og ja, rådne æg, rigtig mange steder i parken.


Vi kørte videre gennem Hayden Valley, og ramte en såkaldt “bear-jam”. Der var kø, fordi der i dalen var spottet en grizzly-bjørn med to unger. Vi fik et glimt – og et knapt så skarp billede – af bjørnen, og vi var helt høje af den oplevelse, da vi tjekkede ind på campingpladsen.

Sammenhængen mellem kloakvand og gaffatape….

Campingpladsen var uden hookup (altså hverken el, vand eller afløb), men bæstet er jo stort set selvforsynende, så det var ikke noget problem. Bortset fra, at vores black water (toiletvandet) var begyndt at lække…. knap så lækkert.
Men den slags småting slår ikke Skjønnemændene ud.

Første forsøg på at løse problemet var gaffa-tape, som vi naturligvis allerede havde anskaffet os i vores første tur i Walmart – bare sådan for alle tilfældes skyld.
Gaffa kunne dog ikke løse problemet, så vi gik over i “ignore-fasen”. Vi kunne jo ikke gøre noget ved det klokken seks om aftenen anyway.
Næste morgen kørte vi til RV-repairman, der skilte og samlede, og ikke rigtigt kunne gøre hverken fra eller til – men af en eller anden grund stoppede det med at dryppe….
Så var vi klar til de næste eventyr.

Besøg hos ‘Gamle Trofast’

Denne dag var planen Old Faithful, Yellowstones mest trofaste gejser, der troeligt “går i udbrud” med fast interval.
Vi tog plads på bænkene og ventede. Og ventede og ventede. Indtil en ranger kom forbi og fortalte, at der mindst var en time endnu, før der skete noget.
Heldigt, at rangeren kom forbi. Især for August, der på det tidspinkt allerede havde filmet i omkring 20 minutter med sin iPhone….

Vi gik en tur i området, og nåede tilbage i god tid til, at vi fik oplevet Old Faithful i al sin magt og vælde.
Men så var tiden også blevet knap.
Vi havde bestilt plads på en “cowboy cookout”, hvor vi skulle køre i prærievogne over prærien, få mad, høre cowboymusik og nyde kaffen ved bålet på prærien.
Vi havde halvanden time til mødetid, og mødestedet var stik modsat i parken end Old Faithful.

Yiihaa – så gik det over stepperne, og vi nåede det selvfølgelig ikke…..

Ud over prærien

Vi ankom en halv time for sent, men heldigvis var de åbenbart vant til at folk var på den sene kant, så der var indlagt tre kvarters buffer i planen, så vi nåede fint med alligevel – pyh….

Vi kørte hen over prærien, hvor kun heste med vogne kunne komme, og vores guide fortalte gode historier fra dette område i Yellowstone. Vi så også bisoner, og det blev også til et glimt af en Black bear.
Vi ankom og fik serveret en rigtig cowboysteak, hvorefter der var bål og levende countrymusik.
Det var en rigtig fin oplevelse, og vi var alle glade for, at vi – trods forsinkelse – fik lov at få den med.

Sidste hele dag i parken skulle bruges til at opleve de ting, vi var faldet over de øvrige dage, og det blev en dag, hvor vi blandt andet fik set Artist Paintpot og Grand Prismatic Spring. Derudover så vi også Old Failthful i udbrud en gang til, fordi vi lige lagde vejen forbi for at se det flotte træarbejde i Old Faithful Inn.

Bjørneoplevelse – igen!

På vejen hjem mod campingpladsen kørte vi igen igennem Hayden Valley, hvor vi første dag havde fået et glimt af grizzybjørnen med de to unger. Og minsandten, om der ikke ventede endnu en oplevelse med grizzlybjørne her.

Også denne gang en mor med to unger – måske  endda de samme bjørne?
Denne gang var vi ude af bilen med fotoapparat og kikkert, og vi stod i et kvarters tid og betragede bjørnene, der var i færd med at fortære en bison. Det hele skete kun ca. 120 meter fra os.

DET VAR STORT!!
Yellowstone byder i det hele taget på mange møder med vilde dyr, og vi så både bisoner, wapitier, ørne og bjørne i parken – selvom vi ikke var på lange hikes.

Jeg købte en t-shirt fra Yellowstone (jeg ved det, det er ret turist-kikset). På t-shirten står der Yellowstone – the oldest and the best – og jeg er parat til at være enig.

Series Navigation<< Ride the Rodeo-bulls i CodyPå sporet af Hiawatha >>
Var det nyttigt? Del denne post med dine venner

Jeg hedder Betina Skjønnemand, og jeg elsker at rejse. Jeg er til daglig lokalredaktør på en lokalavis i Sønderjylland, og bruger det meste af min fritid - og alle mine sparepenge - på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer. Jeg er hele tiden på jagt efter nye rejsemål og nye lande, som jeg kan besøge.

2 comments

 1. Super spændende rejseblog. Jeg glæder mig til at læse flere om jeres oplevelser!
  Mange hilsner,

  Andre Rignanese

  • komastaj says:

   Hej Andre

   Tak fordi du kiggede forbi på bloggen!
   Dejligt at høre, at du synes om bloggen. Det betyder mere, end du aner… håber du har fået lyst til at kigge forbi en gang imellem 😉

   /Betina – komastaj.dk

Comments are closed.